Staden Stockholm väntar

God morgon!

Barnen är i skolan, och min städning får vänta ett tag. Nu ska jag till staden, city för att kolla lite. Det är konstigt fast man bor så nära (20 min med tåg) så var det länge sedan jag var där. Det måste bero på åldern :-)

Det ska bli så kul att gå runt bland Åhlens, Gallerian, Pkhuset, Hötorget m.m
Det är mycket roligare än att städa.

Jag har fått ett presentkort på Lindex, så det kanske blir att jag köper lite kläder.




Jag återkommer!

Idag ska jag städa

Nu laddar jag upp, för idag ska det städas i matkällaren. Den är inte särskilt stor, men full med saker. Där finns förrutom mat, vin, påsar, resväskor (det är faktiskt sant), plastbrukar, plasttallrikar, muggar, bestick, hushållsmaskiner, gammalt godis, mat som inte får plats i köket, sprit så klart, uppläggningsfat m.m

När jag är klar som vill jag att det ska vara tipp topp, men det kommer nog ta en hel arbetsdag. En del ska slängas, både i soporna och i komposten.

Så här finnt vill jag ha det när dagen är slut;


Jag är sjuk...

Häromdagen fick jag reda på av min husläkare att jag måste äta Levaxin. Varför då kan man undra, jo jag lider av något som låter ganska vackert;

Hashimotos tyreodit

Efter att ha bloggat runt en del hittade jag information  om vad jag har.
Så här står det i sjukvårdupplysningen;

" Hashimotos tyreoidit är en sorts inflammation i sköldkörteln. Sjukdomen kallas ibland autoimmun tyreoidit. Med autoimmun menas att kroppens immunförsvar av oklar anledning angriper kroppens egna vävnader. Vid Hashimotos tyreoidit leder det till att man får en oöm svullnad av sköldkörteln.

Om man tar prov från sköldkörteln och tittar i mikroskop finner man vid Hashimotos tyreoidit att det är en ökad mängd av en typ av vita blodkroppar, lymfocyter, i sköldkörteln, som visar på denna inflammation.

Under den akuta fasen av denna inflammation kan man ha normala laboratorievärden på ämnesomsättningshormon från sköldkörteln. Efterhand brukar proverna bli låga. Då har man fått för låg ämnesomsättning vilket ger sig till känna som allmän trötthet, tendens till viktuppgång, svullnad av huden, långsammare puls och tarmfunktion.

Om man får för låg ämnesomsättning bör man få ett läkemedel, Levaxin, som består av syntetiskt framställt sköldkörtelhormon. Behandlingen styrs av hur man mår och hur proverna ligger. Man får räkna med att denna behandling blir livslång. Medicinen brukar inte ge några biverkningar.


Hashimotos tyreoidit är den vanligaste orsaken till för låg ämnesomsättning.


Vid Hashimotos tyreoidit, inflammation i sköldkörteln, behövs ingen behandling innan ämnesomsättningen börjar blir för låg.

Göran Umefjord
Läkare, specialist i allmänmedicin "

Viktuppgång kan jag verklgein hålla med om, hoppas jag går ner i vikt nu när jag äter Levaxin.

Har någon i cyber rymden erfarenhet av detta?

HEj då.


Välkomna till mig!

Roligt att ni vill läsa lite om mitt liv och min vardag.
Det känns verkligen som jag börjar lite på nytt nu. Bloggen är ny och min vardag är ny.

Jag får helt plötsligt använda nagellack, örhänge som hänger ner en bit, ringar, jag behöver nte ha uppsatt hår och jag får  ha min mobiltelefon på mig. Varför nu detta, undrar ni kanske? Jo jag har slutat jobba på Karolinska sjukhuset.
Jag kommer att "jobba" hemma ett tag innan jag ska börja på min kurs i medicinsk fotvård. Jag hoppas att jag kommer in 20 April,annars måste jag vänta till oktober.

Det känns som jag skulle ha dagarna fulla med jobb om jag skulle bli tvungen att vänta på min kurs tills oktober. Jag menar har man make, två barn, hund, två katter, fiskar, kanin och vänner som man inte vill förlora så är det mycket jobb att bara få sakerna  att gå runt så att säga. Ekorrhjulet...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0